De juiste maat schoenen kopen

"Meten is weten", maar veel belangrijker... "schoenen moeten passen"!

Bij van Mierlo schoenen worden de voeten in de lengte en breedte handmatig opgemeten.

Dit is voor het opmeten van kindervoeten de beste manier om de lengte en de breedte van de voet af te lezen.

Kinderen staan namelijk vaak niet stil tijdens het meten waardoor volgens ons een elektronische meting niet altijd nauwkeurig is uit te voeren. Ook kunnen elektronische meetapparatuur afwijken!  

Hoe kan het zijn dat u van het ene merk schoenen een andere maat nodig heeft dan van het andere merk schoenen?

Dit kan voorkomen omdat ieder schoenenmerk met een eigen leest (voet vorm) werkt waar de schoenen omheen worden gemaakt. Hier kan dus verwarring over ontstaan bij de aankoop van nieuwe schoenen omdat van het ene merk een andere maat nodig is als van het andere merk.
Bedenk goed u koopt géén maat, maar schoenen! En wel goed passende schoenen! In elke schoen dient tevens overruimte aanwezig te zijn. Overruimte is nodig in de schoenen zodat de voet de ruimte heeft om goed af te kunnen wikkelen zonderr dat u met de tenen de voorkant van de schoenen raakt.

Bij kinderen is nog meer ruimte in de schoenen nodig. Dit noemen we groeiruimte. Groeiruimte zorgt ervoor dat het kindervoetje de ruimte heeft om te groeien. Groeiruimte mag niet teveel zijn omdat het loop karakter van de schoen dan niet juist is doordat het buigpunt van de schoen tever naar achteren ligt. 

Een kindervoetje groeit schoksgewijs, in de lengte maar ook in de breedte! Het is daarom niet mogelijk om aan te geven hoe lang uw kind met zijn/haar nieuwe schoenen kan lopen voordat ze te klein zijn.
Laat daarom regelmatig controleren of de schoenen van uw kind nog passen!

Er zijn verschillende manieren om te controleren of de schoenen nog passen.

Met een uitschuifbare maatstok kan de binnen lengte van de schoen worden gemeten en zo kan de ruimte in de schoen eenvoudig worden vergeleken met de opgemeten voetlengte. Het verschil hiertussen wordt de overruimte genoemd.

Ook kan het uitneembare voetbed van de schoenen een indruk geven hoe het gesteld staat met de groeiruimte in de schoenen.

Twijfelt u of de kinderschoenen van uw kind nog passen?

Kinderen geven vaak niet aan of de schoenen niet meer passen of pijn doen. Twijfelt u of de schoenen van uw kind nog passen laat dan deze even hierop controleren door één van onze medewerkers , ook al heeft u ze niet bij ons gekocht. Wij helpen u graag.

Geef nooit gedragen schoenen door aan een ander kind. Deze gedragen schoenen zijn inmiddels uit model gelopen hebben een ingelopen voetprofiel wat gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van de kindervoetjes.