Garantie op schoenen

Heeft u een defect aan uw bij van Mierlo schoenen aangekochte schoenen dan kunt u te maken hebben met een gebruiksklacht of een productieklacht. Productieklachten zijn klachten waarbij een defect ontstaan is welke te wijten is aan een fout in het productieproces bij de fabrikant. 

Gebruiksklachten zijn klachten welke ontstaan door verkeerd, intensief gebruik of slecht onderhoud van de schoenen en vallen hierdoor niet onder de garantievoorwaarden van de fabrikant. Twijfelt u of een klacht een fabrieksklacht of een gebruiksklacht is dan brengt onderstaande informatie u wellicht meer duidelijkheid.

 1. Slijtageklachten en beschadigingen Slijtage van zolen, hakken, neuzen of hielvoeringen zijn gebruiksklachten en vallen niet onder de garantievoorwaarden van de fabrikant.  
 2. Loslaten van zolen Zolen kunnen op verschillende manieren bevestigd zijn aan de schoen en hier komen flinke krachten op te staan. Maak de sluiting van de schoenen altijd goed los en trek deze altijd met de hand uit en niet met de andere voet. De hak hierdoor zal snel loslaten van de upper van de schoen. Uw voordeel is dat wij dit euvel snel kunnen herstellen in onze eigen schoenmakerij.  
 3. Kapotte stiknaden: Laat een op het oog onschuldig euvel als een los stiksel direct door ons gratis herstellen voordat de schoenen later niet meer te herstellen zijn omdat het defect niet tijdig is gerepareerd. Door deze nalatigheid vervalt de fabrieksgarantie. Inspecteer dus regelmatig de schoenen en pleeg regelmatig onderhoud! In onze eigen schoenherstellerij verhelpen wij snel en vakkundig deze kleine euveltjes. Kinderen spelen vaak in scherp speelzand, de stiknaden hebben door de schurende werking hiervan veel te lijden! Regelmatig schoonmaken en poetsen van de schoenen houdt de schoenen en stiknaden soepel en verlengen aanzienlijk de levensduur.
 4. Beschadiging aan ritsen en hielpartij: Beschadigingen aan ritsen en de hielpartij ontstaan door het haastig of niet op de juiste wijze aantrekken van de schoenen. Een ingezakte hielpartij of kapotte hielvoering ontstaat doordat op de contrefort (hielversteviging) van de schoen is gestaan, meestal omdat de schoenen niet goed zijn los gemaakt bij het aan of uitdoen. Dergelijke beschadigingen zijn onherstelbaar en vallen buiten de fabrieksgarantie. Ook ritsen hebben veel te lijden op punten waar veel druk op de rits wordt gezet, met name ter hoogte van de enkels. Kapotte ritsen of ritstrekkers vallen altijd buiten de garantievoorwaarden van de fabrikant.
 5. Slijtage aan klittenbanden: Voorkom een snelle slijtage van klittenbanden door ze altijd goed schoon te houden en stevig dicht te drukken. Maak bij de harde klittenbandzijde regelmatig schoon, hieraan hechten gemakkelijk gras en haren wat de kleefkracht doet afnemen. Klittenbanden herstellen wij graag voor u in onze eigen schoenherstellerij.
 6. Materialen Een schoen wordt gefabriceerd van verschillende materialen en krijgt hierdoor zijn karakteristieke uitstraling. Iedere ledersoort heeft zo zijn eigen eigenschappen en vergt een specifieke bescherming en onderhoud. Sommige materialen zijn kwetsbaarder dan andere door invloeden van buitenaf.
  Niet onder de fabrieksgarantie vallen: fluweel en stoffen materialen, metallic’s, lakmateriaal, opgespoten materialen. Ook op het loslaten of verliezen van kraaltjes, steentjes, pailletten, knopen geeft de fabrikant géén garantie.     
 7. Afgeven van schoenen op kleding of verkleuren: Door de strenge EU eisen aan voornamelijk het looi en verfproces worden onder andere milieu vriendelijke verven op waterbasis gebruikt met deze vervelende bijkomstigheid. Voor het voorkomen van het afgeven van kleding op schoenen en tassen (met name bij lichte kleuren) geldt dat u eerst nieuwe kleding dient te wassen. Het is echter geen garantie is dat de kleding niet meer zal afgeven. Wij hebben een anti-color spray om het afgeven van schoenen op kleding tegen te gaan. Voor afgegeven en verkleuren van kleding, schoenen en tassen nemen wij geen reclamaties in behandeling.
 8. Slijtage door gebruik van natte schoenen of overmatige transpiratie: Door het doorlopen op natte schoenen verliest het leder zijn sterkte, wordt wijd of scheurt het zelfs af. Laat schoenen eerst langzaam drogen! Behandel ze daarna met een voedende crème of spray! Ook van transpiratie kunnen schoenen veel te lijden hebben. Transpiratievocht bestaat uit verschillende afvalstoffen uit ons lichaam welke een bijtende werking kunnen hebben op het leer. De mate hiervan is voor ieder mens uniek. Het leder zal door het transpiratievocht uiteindelijk hard en stug worden met het gevolg dat het leder gaat barsten of scheuren. Zolen kunnen hierdoor loslaten. Bij overmatig transpireren is het van belang dat de schoenen na het dragen voldoende tijd krijgen om 'op adem' te komen en dienen deze vaker met een voedende Collonil schoencreme behandeld te worden. Wissel dus regelmatig uw schoenen voor een ander paar! Ook hebben wij een uitstekende Pedicare voetenzalf om overmatige transpiratie tegen te gaan. Uitdroging van leder valt niet onder de fabrieksgarantie.
 9. Wettelijke garantietermijn op schoenen
  6 maanden na aankoopdatum

 

 

Vragen en Klachten

Van Mierlo schoenen heeft kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en wil dat u tevreden bent. Daarom proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn door u onder andere via onze website zo goed mogelijk te informeren. Natuurlijk kan het ondanks uw zorgvuldige gebruik toch eens gebeuren dat een paar schoenen niet aan uw verwachtingen voldoen. Dit kan diverse oorzaken hebben.

Mocht u een vraag of klacht hebben over uw (online) aangekochte artikel dan vragen wij u om duidelijke foto’s met aankoopbewijs te e-mailen aan webshop@vanmierloschoenen.nl
Wij zullen uw vraag of klacht snel in behandeling nemen en u zo spoedig mogelijk berichten. De verzendkosten voor schoenen welke ter beoordeling garantie of reparatie aan ons toe dienen te worden gezonden zijn altijd voor rekening van de verzender.