Van Mierlo
Winkelmand
Vertrouwd winkelen on- en offlineVertrouwd winkelen on- en offline
Gratis verzenden vanaf €79,95Gratis verzenden vanaf €79,95
Lokale winkel met schoenmakerijLokale winkel met schoenmakerij
Voor 16.00 besteld, zelfde dag verzondenVoor 16.00 besteld, zelfde dag verzonden
14 dagen retourneren14 dagen retourneren

Heeft u een defect aan uw schoenen dan kunt u te maken hebben met een gebruiksklacht of een productieklacht. Productieklachten zijn klachten waarbij een defect ontstaan is welke te wijten is aan een fout in het productieproces bij de fabrikant. 
Gebruiksklachten zijn klachten welke ontstaan door verkeerd, intensief gebruik of slecht onderhoud van de schoenen en vallen hierdoor niet onder de garantievoorwaarden van de fabrikant.
Twijfelt u of een klacht een fabrieksklacht of een gebruiksklacht is dan brengt onderstaande informatie u wellicht meer duidelijkheid.

 1. Slijtage en beschadigingen Slijtage van zolen, hakken, neuzen of hielvoeringen zijn gebruiksklachten en vallen niet onder de garantievoorwaarden van de fabrikant. Laat uw schoenen tijdig herstellen in onze schoenmakerij.
 2. Loslaten van zolen Zolen kunnen op verschillende manieren bevestigd zijn aan de schoen en hier komen flinke krachten op te staan. Maak de sluiting van de schoenen altijd goed los en trek deze altijd met de hand uit en niet met de andere voet. De hak hierdoor zal snel loslaten van de upper van de schoen. Ook een losgelaten zool verhelpen wij snel en vakkundig in onze eigen schoenmakerij.
 3. Kapotte stiknaden Laat een op het oog onschuldig euvel als een los stiksel direct door ons herstellen voordat de schoenen later niet meer te herstellen zijn omdat het defect niet tijdig is gerepareerd. Door  nalatigheid in onderhoud kan fabrieksgarantie vervallen. Inspecteer dus regelmatig de schoenen en pleeg regelmatig onderhoud. In onze eigen schoenherstellerij verhelpen wij snel en vakkundig deze kleine euveltjes. Regelmatig schoonmaken en poetsen van de schoenen houdt de schoenen en stiknaden soepel en verlengen aanzienlijk de levensduur.
 4. Beschadiging aan ritsen en hielpartij Beschadigingen aan ritsen en de hielpartij ontstaan meestal door het niet op de juiste wijze aantrekken van de schoenen. Een ingezakte hielpartij of kapotte hielvoering ontstaat doordat op de contrefort (hielversteviging) van de schoen is gestaan, meestal omdat de schoenen niet goed zijn los gemaakt bij het aan of uittrekken. Dergelijke beschadigingen zijn onherstelbaar en worden als gebruiksklachten aangemerkt door de fabrikant. Ook ritsen hebben veel te lijden op punten waar teveel druk op de rits wordt gezet, met name ter hoogte van de enkels. Kapotte ritsen of ritstrekkers vallen altijd buiten de garantievoorwaarden van de fabrikant. Een kapotte rits kunnen wij voor u vervangen in onze schoenmakerij.  
 5. Slijtage aan klittenbanden: Voorkom een snelle slijtage van klittenbanden door ze altijd goed schoon te houden en stevig dicht te drukken. Maak de harde klittenbandzijde regelmatig schoon, hieraan hechten gemakkelijk gras en haren wat de kleefkracht doet afnemen. Ook klittenbanden herstellen wij graag voor u in onze eigen schoenmakerij.
 6. Materialen Een schoen wordt gefabriceerd van verschillende materialen en krijgt hierdoor zijn karakteristieke uitstraling. Iedere ledersoort heeft zo zijn eigen eigenschappen en vergt een specifieke bescherming en onderhoud. Sommige materialen zijn kwetsbaarder dan andere. Bescherm je kostbare schoenen met een Carbon Pro beschermspray tegen vocht en vuil.
  Niet onder de fabrieksgarantie vallen kwetsbare materialen als: fluweel en stoffen materialen, metallic’s, lakmateriaal, opgespoten materialen. Ook op het loslaten of verliezen van kraaltjes, steentjes, pailletten, knopen wordt door de fabrikant géén garantie gegeven.    
 7. Afgeven van schoenen op kleding of verkleuren: Door de strenge EU eisen aan voornamelijk het looi en verfproces magen alleen nog maar milieuvriendelijke verven op waterbasis worden gebruikt. Dit kan in een enkel geval beteken dat bijvoorbeeld een broek afgeeft op schoenen of de binnenvoering van de schoen afgeeft. Voor het voorkomen van het afgeven van kleding op schoenen en tassen geldt dat u eerst de nieuwe kleding dient te wassen. Het is echter geen garantie is dat de kleding niet meer zal afgeven. Bescherm in ieder geval altijd uw kostbare schoenen met een Collonil Carbon pro spray! Wij hebben een anti-color spray om het afgeven van schoenen op kleding tegen te gaan. Voor afgegeven van kleding op schoenen en tassen nemen wij geen reclamaties in behandeling.
 8. Slijtage door gebruik van natte schoenen of overmatige transpiratie: Door het doorlopen op natte schoenen verliest het leder zijn sterkte, wordt wijd of scheurt zelfs af! Laat schoenen eerst langzaam drogen en behandel ze daarna met een voedende crème of spray. Ook van transpiratie kunnen schoenen veel te lijden hebben. Transpiratievocht heeft een looiende, bijtende werking leer. De mate hiervan is voor ieder mens uniek. Het leder zal door het transpiratievocht uiteindelijk hard en stug worden met het gevolg dat het leder gaat barsten en later zal scheuren, ook zolen kunnen hierdoor gaan loslaten. Bij overmatig transpireren is het van belang dat de schoenen na het dragen voldoende tijd krijgen om 'op adem' te komen. Onderhoud de schoenen na het drogen met een voedende Collonil schoencreme zodat het leer soepel blijft. Wissel dus regelmatig uw schoenen voor een ander paar. In osn assortiment hebben wij  Pedicare voetenzalf om overmatige transpiratie tegen te gaan.
 9. Wettelijke garantietermijn op schoenen
  6 maanden na aankoopdatum op productiefouten.

Vragen en Klachten

Mocht u een vraag of klacht hebben over uw (online) aangekochte artikel dan vragen wij u om in ieder geval 3 duidelijke foto’s met aankoopbewijs te e-mailen aan webshop@vanmierloschoenen.nl
Wij zullen uw vraag of klacht in behandeling nemen en u zo spoedig mogelijk berichten. De verzendkosten voor schoenen welke ter beoordeling garantie of reparatie aan ons toe dienen te worden gezonden zijn altijd voor rekening van de verzender.

 

 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.